Proiectul ”ANTREPRENORIAT – Solutie durabila pentru ocupare” a ajuns la final

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vrancea, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati si Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, au finalizat astăzi, 15 iulie 2021,  proiectul cu titlul „ANTREPRENORIAT – Solutie durabila pentru ocupare”, cod SMIS2014+ 105344.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 3: Locuri de munca pentru toti, Prioritatea de investitii – 8iii: Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderisi a unor intreprinderi mici si mijlocii inovatoare.

Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea antreprenoriatului prin imbunatatirea competentelor si abilitatilor antreprenoriale si  sprijinirea infiintarii si dezvoltarii de noi firme, ca oportunitate pentru dezvoltare regionala si cresterea gradului de ocupare in Regiunea Sud-Est.

Rezultatele proiectului sunt:

  • crearea si administrarea unui website al proiectului;
  • campanie de promovare a antreprenoriatului din perspectiva durabilitatii, egalitatii de sanse, inovarii sociale;
  • organizarea a 6 seminarii cu tema “Valorificarea superioara a resurselor locale prin dezvoltarea antreprenoriatului”;
  • retea de colaborare pentru sustinerea grupului tinta si oricaror alte persoane interesate privind infiintarea si dezvoltarea antreprenoriatului;
  • 366 persoane au dobandit competente antreprenoriale si au elaborat planuri de afaceri
  • 59 firme nou create avand ca sprijin ajutorul din schema de minimis acordat;
  • 163 persoane angajate in firmele nou create la data finalizarii perioadei de sustenabilitate.

Proiectul s-a desfășurat în perioada : 16.01.2018 – 15.07.2021

Valoare totală a acestuia a fost de 13.132.649,21 lei din care 11.162.751,83 lei au reprezentat cofinanțarea de la Uniunea europeană din Fondul Social European.

Datele de contact ale partenerului: Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Constanta, bd. Alexandru Lapusneanu nr.185A, tel: 0241/619.854, e-mail: office@ccina.ro; www.ccina.ro.

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here