Primăria Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție în oraș

Odată cu încălzirea vremii s-a înmulțit și numărul insectelor, motiv pentru care Primăria Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție în oraș. Săptămânal, echipele care asigură dezinsecția ajung în toate cartierele orașului.

Astăzi se acționează pentru stârpirea insectelor și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli în parcurile, scuarurile și spațiile verzi dintre blocuri din următoarele zone: Tomis Nord, Tomis Plus și stațiunea Mamaia.

Marți, echipele ce sunt dotate cu echipamente speciale vor ajunge în zona Gării și cartierele Poarta 6, Km 5-4, Km 5, CET, ICIL, Tomis I, II și III, iar miercuri în zona centrală, peninsulă și cartierele Faleză Nord, I.C. Brătianu, Inel I și Inel II.
Substanţa utilizată este DELTATIM PLUS, o substanţă avizată de Ministerul Sănătăţii, folosită atât pentru reducerea populaţiei de ţânţari, cât şi pentru combaterea gândacilor, furnicilor, căpuşelor, puricilor şi păianjenilor.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Pentru ca activitatea de dezinsecție trebuie să fie derulată concomitent atât pe domeniul public, cât și privat al orașului, facem apel la cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietățile pe care le dețin, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here