Majorări de întârziere pentru neplata impozitelor și taxelor locale

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale aferente primului semestru al anului până la data de 31 martie că începând cu prima zi următoare a termenului scadent, respectiv 01.04.2021, se calculează majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună sau fracție de lună, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Pentru recuperarea debitelor restante,  în perioada imediat următoare SPIT Constanța va emite somațiile de plată, prima etapă în cadrul măsurilor de executare silită.

Conform Codului de Procedură Fiscală, dacă in termen de 15 zile de la primirea somației contribuabilii nu își achită sumele datorate, se va trece la înființarea popririlor pe disponibilitățile din bănci, pe venituri  și se va institui sechestrul asigurator asupra bunurilor apartinând acestora.

Pe această cale, SPIT Constanța recomandă cetățenilor să achite în cel mai scurt timp posibil obligațiile fiscale datorate în vederea evitării creșterii majorărilor și măsurilor de executare silită.

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here