Delegație a detașamentului militar al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, în vizită la Constanța

Viceprimarul municipiului Constanța, domnul Ionuț Rusu, l-a primit ieri, în vizită de curtoazie, pe Wing Cdr. Steve Lamping, comandantul detașamentului militar al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.  Din delegație au mai făcut parte doamna Miriam Aicheler și domnul Steve Priestnall, membri ai echipei de presă britanice.

Menționăm că militarii britanici vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, în perioada 1 mai – 31 august 2021, alături de reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române. Aceasta este cea de-a treia rotație a trupelor britanice la Mihail Kogălniceanu, după cele din 2017 și 2018.

Domnul Ionuț Rusu a făcut o scurtă prezentare a municipiului Constanța și a transmis mulțumiri pentru sprijinul acordat de Marea Britanie prin efectuarea misiunii de apărare menționate, cu scopul de a consolida flancul sud-estic al NATO, contribuind astfel la menținerea securității în regiunea Mării Negre. Domnul viceprimar a apreciat în mod deosebit disponibilitatea contingentului militar de a se implica, în următoarele luni, în diferite proiecte sociale, umanitare, culturale și sportive ale comunității locale din municipiu.

La rândul său, domnul comandant Steve Lamping și-a exprimat satisfacția pentru deschiderea reprezentanților municipalității de a organiza acțiuni comune. Acesta a precizat că militarii britanici și-au făcut o tradiție din implicarea acestora în viața socială a comunităților a căror parte devin, temporar, prin natura activității lor.

Astfel, în perioada următoare vor avea loc întâlniri tematice, în format fizic sau online, ale elevilor din Constanța cu reprezentanți ai detașamentului britanic, acțiuni comune de ecologizare în diferite zone ale orașului, vizite ale elevilor din Constanța la Baza Militară, precum și implicarea britanicilor în evenimentele sociale și sportive pe care le va organiza Primăria Municipiului Constanța.

Toate aceste inițiative se vor desfășura în condițiile limitative generate de situația pandemică de la momentul respectiv, cu respectarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea infectării cu Covid-19.

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here