„Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice” – Expoziție de grafică

Vernisajul expoziției de grafică ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice” va avea loc la Muzeul de Artă din Constanța, astăzi, 14 noiembrie, de la ora 16:00. Evenimentul este organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu, cu sprijinul Primăriei Constanța și Consiliului Județean Constanța, cu prilejul Zilei Dobrogei.

În cadrul manifestării culturale vor fi prezentate 26 de lucrări de grafică realizate de liceeni de la Colegiul de Arte ”Regina Maria” din Constanța, secția de Arhitectură, coordonați de arhitect Andrei Beșcucă.
Lucrările prezintă monumente istorice, reprezentative pentru Constanța, care aparțin comunităților de români, greci, armeni, turci, tătari, evrei și bulgari și reprezintă moștenirea culturală pe care strămoșii ne-au lăsat-o.
În paralel cu expoziția de la Muzeul de Artă din Constanța, care va putea fi văzută până pe data de 24 noiembrie, 20 dintre lucrările de grafică vor fi expuse și în Piața Ovidiu.
Desenele sunt însoțite de poveștile clădirilor de patrimoniu.
Cele două expoziții au scopul de a promova patrimoniul material din oraș, astfel încât, constănțenii și turiștii să conștientizeze importanța moștenirii culturale pe care o avem, să cunoască istoria clădirilor de patrimoniu ale orașului, să aprecieze monumentele și să le promoveze.
Proiectul ”Clădiri de patrimoniu ale Constanței multietnice” este realizat cu sprijinul Primăriei Constanța și Consiliului Județean Constanța.

sursă: Primăria Constanța

Google search engine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here